UDRUGA EDUKACIJSKIH REHABILITATORA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

POZIVA   ČLANOVE  UDRUGE,  I SVE OSTALE  ZAINTERESIRANE STRUČNJAKE 
KOJI RADE S OSOBAMA  S  TEŠKOĆAMA U RAZVOJU  NA
 

PREDAVANJE / RADIONICU

"Program seksualne edukacije za osobe sa intelektualnim teškoćama te osobe s poremećajima iz spektra autizma"

Predavač : Mateja Vukašinec,mag.rehab.educ.SI pedagog

   Seksualnost predstavlja važno područje života svih osoba pa tako i osoba s intelektualnim teškoćama, ali i osoba s poremećajima iz spektra autizama. Premda niti jedna od navedenih populacija ne predstavlja homogenu grupu u odnosu na svoj psiho seksualni razvoj, njihova seksualnost dio je cjelokupnog razvoja, povezan s osobnim identitetom, spolnim ulogama i sklonostima  te intimnošću.

   U okviru predavanja cilj je istaknuti glavna teorijska polazišta prilikom planiranja izrade programa seksualne edukacije. Nadalje, kroz praktične primjere te vlastito iskustvo implementacije  jednog takvog programa seksualne edukacije želi se pobliže objasniti što jedan program seksualne edukacije treba obuhvaćati te na koji način ga je moguće prilagoditi izuzetno heterogenim skupinama s kojima se susrećemo u svakodnevnom radu.

   Osim teorijski postavki, u okviru navedenog predavanja biti će prikazani i praktični primjeri mogućih rješenja na pitanja vezana uz seksualnost s kojima se stručnjaci često susreću u svakodnevnom radu s osobama s intelektualnim teškoćama te osobama s poremećajima iz spektra autizma.

Prijave izvršiti do 20.02.2021. preko poveznice ovdje. Svi prijavljeni će dobiti link na kojem mogu prisustvovati online predavanju uživo. Predavanje će se održati 24.02.2021. (srijeda) u 18:00 sati ONLINE.

Ovdje se možete prijaviti za predavanje.