UDRUGA EDUKACIJSKIH REHABILITATORA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

POZIVA   ČLANOVE  UDRUGE,  I SVE OSTALE  ZAINTERESIRANE STRUČNJAKE 
KOJI RADE S OSOBAMA  S  TEŠKOĆAMA U RAZVOJU  NA
 

PREDAVANJE / RADIONICU

"Mindfulness u poboljšanju mentalnog

zdravlja i psihološke dobrobiti"

Predavač: Dragica Barbarić, psihologinja, kognitivno-bihevioralna terapeutkinja, edukatorica i supervizorica sa završenom edukacijom iz Mindfulness  Based Cognitive Therapy u organizaciji Sveučilišta Oxford i Oxford Mindfulness  centara. Vodi tečajeve mindfulnessa za stručnjake  pomagaćkih zanimanja, kao i za građanstvo.

      Zadnjih se godina intenziviraju istraživanja vezano za punu svjesnost ( eng.mindfulnesssed) te se tzv. evidence based mindfulness pristupi ugrađuju u brojne tretmane, psihoterapijske modele i pravce. Sve se više potvrđuje učinkovitost takvih intervencija ne samo u tretmanu psihičkih problema i poremećaja nego i u prevenciji istih, te poboljšanju psihološke i tjelesne dobrobiti i kvalitete života. Stoga se mindfulness počinje uvoditi u različite organizacije u kojima rade stručnjaci pomagačkih zanimanja kao što su škole, bolnice, domovi  vladine organizacije, komercijalne tvrtke, čak i vojne organizacije. Za stručnjake za (mentalno) zdravlje dokazan  je blagotvoran učinak redovitog prakticiranja mindfulnessa u poboljšanju psihološke dobrobiti, smanjenju stresa, povećanju suosjećanja prema sebi, ublažavanju zabrinutosti, smanjenju anksioznosti te povećanju zadovoljstva svojim poslom. Cilj ove edukacije je upoznati  polaznike s  konceptom midfulnessa kroz predavanje i nekoliko iskustvenih vježbi.

Prijavljeni članovi UERGZIZŽ na svoju mail adresu  dobit će poveznicu za uključenje  u  predavanje.

Prijave izvršiti do 26.4.2021. preko poveznice ovdje. Svi prijavljeni će dobiti link na kojem mogu prisustvovati online predavanju uživo. Predavanje će se održati 28.4.2021. (srijeda) u 18:00 sati ONLINE.

Ovdje se možete prijaviti za predavanje.