UDRUGA EDUKACIJSKIH REHABILITATORA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

POZIVA   ČLANOVE  UDRUGE,  I SVE OSTALE  ZAINTERESIRANE STRUČNJAKE 
KOJI RADE S OSOBAMA  S  TEŠKOĆAMA U RAZVOJU  NA
 

PREDAVANJE / RADIONICU

"Digitalne kompetencije edukacijskog rehabilitatora
u radu s učenicima s teškoćama"

Predavači: DOLORES BRADIĆ, mag. rehab. educ. i MARA MODRIĆ, mag. rehab. educ.

   Digitalne kompetencije se sastoje od niza vještina koje prema Ala-Mutka (2011) uključuju korištenje digitalnih tehnologija kako bi se postigli ciljevi povezani s poslom, obrazovanjem, provođenjem slobodnog vremena.

Edukacijski rehabilitator bi trebao tijekom  svog svakodnevnog rada individualizirati nastavni sadržaj u skladu s učenikovim potrebama i predviđenim ishodima učenja. Poznavanje različitih alata i izrada digitalnih obrazovnih sadržaja olakšavaju taj posao.

Kako bi mogli izraditi primjerene digitalne sadržaje nužno je poznavanje digitalnih alata koji predstavljaju različite programske aplikacije s različitim digitalnim rješenjima. Primjenjuju se u učenju i poučavanju za kreiranje digitalnih obrazovnih sadržaja, kao alati za komunikaciju i suradnju, kao sustavi za e-učenje, društvene mreže, i dr.

 Tijekom predavanja polaznici će upoznati praktične primjere iz naše prakse i uporabu sljedećih digitalnih alata: mozaBook, Wordwall, Liveworksheets, Flipgrid, Wakelet, Genially, Bookwidgets,Canva, Google učionica. Prezentirat će se prednosti i nedostaci za primjerenu uporabu  odabranih digitalnih alata.

Prijavljeni članovi UERGZIZŽ na svoju mail adresu  dobit će poveznicu za uključenje  u  predavanje.

Prijave izvršiti do 27.6.2021. preko poveznice ovdje. Svi prijavljeni će dobiti link na kojem mogu prisustvovati online predavanju uživo. Predavanje će se održati 30.6.2021. (srijeda) u 18:00 sati ONLINE u trajanju od 90 minuta.

Ovdje se možete prijaviti za predavanje.