UDRUGA EDUKACIJSKIH REHABILITATORA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

POZIVA   ČLANOVE  UDRUGE,  I SVE OSTALE  ZAINTERESIRANE STRUČNJAKE 
KOJI RADE S OSOBAMA  S  TEŠKOĆAMA U RAZVOJU  NA
 

PREDAVANJE / RADIONICU

"DOBROBITI ZAPOŠLJAVANJA OSOBA SA
INVALIDITETOM - iskustva Calcedonia Hrvatska"

Predavač: Lelia Kiš-Glavaš, prof.dr.sc.

 

    „Društveno-ekonomska dobrobit zapošljavanja osoba s invaliditetom u trgovačkim društvima Grupe Calzedonia u Hrvatskoj“ naziv je jednogodišnjeg istraživanja koje je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu proveo u suradnji s talijanskom Grupom Calzedonia u Hrvatskoj. Grupa Calzedonia u Hrvatskoj zapošljava značajan broj osoba s invaliditetom, ali i druge teško zapošljive osobe, sukladno njihovim sposobnostima i postupnim uvođenjem u proces rada.

 

     Cilj istraživanja bio je utvrditi društveno-ekonomski značaj zapošljavanja osoba s invaliditetom u trgovačkim društvima Grupe Calzedonia u Hrvatskoj za same osobe s invaliditetom, njihove obitelji, poslodavca, njihove suradnike bez invaliditeta i lokalnu zajednicu. Svi spomenuti ujedno su bili i sudionici istraživanja jer njihov temelj bila je osobna perspektiva odnosno iskustva i percepcija samih sudionika procesa zapošljavanja.

 

    Rezultati istraživanja pokazali su kako je uspješno zapošljavanje osjetljivih skupina moguće. Ova pozitivna praksa mogla bi biti poticaj i drugim trgovačkim društvima da se odvaže na zapošljavanje osoba s invaliditetom , a kako na kvalitetan, pravilan i ekonomski održiv način uključiti u rad osobe s invaliditetom saznati će te na ovom predavanju.

Predavanje će se održati 24.10.2019. godine / četvrtak / u  18.00 sati
u prostoru OŠ "Nad Lipom"

Nad lipom 13, Zagreb

Molimo Vas da svoje mjesto rezervirate na ovom linku.